Віза Tier 1

Tier 1 (підприємець). Ця віза підійде вам, якщо ви хочете створити або вести бізнес у Великій Британії. Ви повинні мати доступ до інвестиційних коштів в розмірі не менше £50.000.

Tier 1 (молодий підприємець). Ця віза підходить для дипломованих випускників, у яких є офіційне підтвердження наявності оригінальної і перспективної бізнес-ідеї.

Tier 1 (обдарована особа). Ви можете подати заяву на отримання візи Tier 1 (обдарована особа), якщо ви є визнаним лідером (обдарованою особою) або потенційним лідером у своїй галузі наук, гуманітарних дисциплін, проектування, медицини, цифрових технологій та мистецтва.

Tier 1 (загальна). Ви можете подати заяву на поселення після того, як ви пробули в Великій Британії 5 років. Ви можете подати заявку на поселення в якості працівника з візою Tier 1 (загальна) до 6 квітня 2018 року.

Tier 1 (інвестор). Ви можете подати заявку на отримання цієї візи, якщо хочете інвестувати в Велику Британію £2.000.000 або більше.

Віза Tier 1 (інвестор)

Дана віза підійде заможній людині, яка хоче подати заяву на отримання британської візи резидента шляхом інвестування £2.000.000 або більше в державні облігації Великої Британії, акціонерний капітал або позиковий капітал в активних і торгових компаніях, зареєстрованих у Великій Британії.

Ця віза також надає людині широкі можливості, оскільки вона може працювати або вчитися у Великій Британії протягом всього терміну дії візи.

Основні вимоги для подачі заявки

Є кілька вимог, які повинні бути дотримані для подачі даної заявки:

  • Наявність документальних доказів про наявність мінімум £2 млн власних коштів, які знаходяться на рахунку в регульованій фінансовій установі та можуть бути використані в Великій Британії

  • З 06.04.2015 всі заявники повинні мати рахунок в банку, який регулюється Великою Британією, перед подачею своєї першої заявки. Ми можемо допомогти вам в цьому питанні

  • Для заявника і утриманців не існує вимог щодо знання англійської мови або наявності коштів для проживання

  • Тим не менш, ви і утриманці старше 18 років зобов’язані надавати довідку про несудимість та тест на туберкульоз, в залежності від місця подачі заяви. Наш фахівець проконсультує вас більш детально

Ваше право подавати заявку на території Великій Британії або за її межами безпосередньо залежить від вашого імміграційного статусу у Великій Британії.

Інвестиції та джерела фінансування

Кошти мають перебувати на банківському рахунку протягом 3 місяців до подачі заяви. Якщо гроші знаходилися на банківському рахунку або в портфелі банку менше 3 місяців, то необхідно надати докази походження грошей.

Джерела коштів, в даному випадку, можуть бути наступні:

  • Подарунок

  • Угода з продажу

  • Дохід від бізнесу

  • Заповіт

  • Оформлення розлучення

  • Приз чи виграш

Мінімальна початкова інвестиція становить £2 млн, однак, потрібен більший розмір інвестицій, якщо ви хочете швидше отримати статус постійного резидента. Третій рівень інвестицій включає наступне:

  • £2 млн і більше

  • £5 млн і більше

  • £10 млн і більше

Мінімум £2 млн повинні бути інвестовані в облігації уряду Великій Британії, акціонерний капітал активних і торгових компаній, зареєстрованих у Великій Британії, протягом 3 місяців після зазначеної дати. Зазначена дата залежить від того, подаєте ви заявку на отримання візи в Великій Британії або за її межами. Якщо ви отримали дозвіл на в’їзд за візою Tier 1 (інвестор), то ваша зазначена дата – це дата в’їзду до Великої Британії. Якщо ви отримали дозвіл на перебування на підставі візи Tier 1 (інвестор), то ваша зазначена дата – це дата видачі дозволу.

Кошти мають бути доступні для використання у Великій Британії, що означає, що вони повинні зберігатися на рахунку в фінансовій установі Великої Британії; якщо вони знаходяться на рахунку за межами Великої Британії, вони повинні бути доступні для переказу до Великої Британії та конвертації в фунти стерлінгів. Кошти можуть включати в себе гроші, що належать чоловікові заявника, цивільному партнеру, співмешканцю або одностатевому партнеру за умови надання відповідних документів.

Заявка буде відхилена, якщо БПосольство Великої британії/Home Office знайде достатні підстави вважати, що:

  • Заявник не контролює кошти

  • Кошти були отримані незаконним шляхом

  • Характер, поведінка або зв’язку сторони, що надає кошти, свідчать про те, що затвердження заявки не відповідає суспільним інтересам.

Довідки про відсутність судимості

Основні заявники і утриманці у віці 18 років і старше, які подають заявку на отримання дозволу на в’їзд в даній категорії, повинні надати разом зі своєю заявкою одну або кілька довідок про несудимість, отриманих за кордоном. Довідки повинні бути з кожної країни (крім Великої Британії), в якій вони проживали безперервно протягом 12 місяців або більше впродовж останніх 10 років (з моменту виконання 18 років або більше).

Утриманці

Подружжя, цивільні подружжя, співмешканці та одностатеві партнери у віці 18 років і старше можуть подавати заявку в якості утриманця мігранта з візою Tier 1 (інвестор). Діти, яким не виповнилося 18 років на момент подачі першої заявки в якості утриманця, також можуть подавати зазначену вище заявку.

Партнери та неповнолітні діти мігранта з візою Tier 1 (інвестор), які проживають у Великій Британії на підставі своєї власної імміграційної категорії, можуть подавати заявку на отримання дозволу на перебування в якості утриманця мігранта за бальною системою (якщо вони не знаходяться в даний час в категорії відвідувачів і не мають тимчасового дозволу на в’їзд).

Зверніть увагу, що для утриманців мігрантів з візою Tier 1 (інвестор) немає вимог до знання англійської мови або наявності коштів для існування. Проте, все утриманці у віці від 18 до 65 років повинні будуть пройти тест на знання мови і умов проживання у Великій Британії перед подачею заявки на отримання виду на проживання, якщо вони не мають психічних або фізичних захворювань, які означають, що вони не зможуть виконати дану вимогу. Як було зазначено вище, більшість партнерів повинні надати одну або кілька довідок про несудимість при подачі заяви на дозвіл на в’їзд.

Термін дії візи

Після затвердження видана віза буде дійсна протягом максимум 3 років і 4 місяців. Вам необхідно буде подовжити цю візу ще на 2 роки, якщо ви не плануєте обрати прискорений курс.

Терміни

Заява може бути подана не більше, ніж за 3 місяці до дати поїздки до Великої Британії.

Рішення по візі приймається протягом 3 тижнів.

Реєстраційний збір

Заявки, подані за межами/на території Великої Британії – £1530 (на одну особу)

Супер-преміум послуга (особиста подача або подовження): разовий збір у розмірі £8.750 плюс £2.030 на кожного заявника.