Збереження прав на проживання у країні

ВАШ ЕКС-ЧОЛОВІК/ДРУЖИНА ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ НАДАТИ СВОЄ ПОСВІДЧЕННЯ ОСОБИ? ВИ МОЖЕТЕ СКОРИСТАТИСЯ АЛЬТЕРНАТИВНИМИ ДОКАЗАМИ

Клієнтка, громадянка Туркменістану, подала заявку на отримання посвідки на проживання у якості особи, що зберегла право проживати у Великобританії. Раніше вона була одружена із громадянином ЄЕЗ, який відкрив у країні свою власну справу. Однак на момент клопотання їх союз розпався. Проте, бізнес колишнього чоловіка продовжував процвітати, що допомогло нашій клієнтці задовольнити одну із основних вимог Правила 10 Імміграційних правил (Європейська економічна зона) 2016 року. Разом із заявкою жінка представила усі необхідні документи, що підтверджують працевлаштування колишнього чоловіка (у тому числі й податкові декларації).

Однак Міністерство внутрішніх справ відмовило клієнтці у видачі посвідки на проживання, заявивши, що «вона не представила доказів того, що її колишній чоловік був працевлаштований на момент розлучення». Окрім того, клієнтка також не змогла надати копію посвідчення особи колишнього чоловіка, оскільки він не виходив із нею на зв’язок. Жінка декілька разів намагалася додзвонитися до екс-чоловіка, писала йому на електронну пошту й у WhatsApp. Однак він не відповідав їй й демонстрував своє небажання будь-яким чином допомагати колишній дружині. Відповідно, клієнтка не змогла надати необхідний документ не зі своєї провини.

Згідно із Правилом 42 Імміграційних правил (Європейська економічна зона) 2016 року:

Альтернативні документи, що підтверджують особу та національність

якщо одне із правил Імміграційних правил вимагає від особи надання дійсного національного посвідчення особи, виданого державою-членом ЄЕЗ, або дійсного паспорта, державний секретар має право прийняти також й альтернативні документи, що підтверджують особу та громадянство, у разі, якщо заявник не може отримати або пред’явити необхідний документ не зі своєї провини.

 

Фахівці Sterling Law успішно оскаржили відмову Міністерства. Суд визнав достатніми представлені докази працевлаштування колишнього чоловіка клієнтки. Окрім того, керуючись Правилом 42, суддя прийняв посвідчення особи колишнього чоловіка із просроченим терміном дії (надане клієнткою під час отримання попередньої посвідки на проживання) у якості підтвердження особи та національності.

 

Якщо у Вас виникли питання щодо імміграції, будь ласка, зв’яжіться з нами:

Катерина Трубіна

Email: Jekaterina@sterling-law.co.uk

Тел.: 020 7822 8535

 

Шакір Хуссейн

Email: Shakir@sterling-law.co.uk

Тел.: 020 7822 8535