Європейські заявки

Надішліть нам вашу форму

 

Європейські заявки

Коли ви є громадянином ЄЕЗ або Швейцарії, ви маєте право жити і працювати у Великій Британії (відомо як “право на проживання”), якщо:

  • Ви працюєте тут (і отримали дозвіл на роботу, якщо це необхідно); або

  • Ви можете утримувати себе і свою сім’ю в Великій Британії, не претендуючи на виплати від держави

Якщо у вас є право на проживання у Великій Британії, ваша сім’я може приєднатися до вас тут.

Якщо ви студент, то тільки ваш чоловік або цивільний партнер і діти-утриманці мають право на проживання.

Якщо ви і ваш партнер не перебуваєте в шлюбі або в цивільному партнерстві, ви повинні бути в змозі показати, що ви перебуваєте в довгострокових відносинах один з одним.

Члени сім’ї, які не є громадянами ЄЕЗ або Швейцарії

Якщо члени вашої родини не є громадянами ЄЕЗ або Швейцарії, можливо, їм доведеться подавати заявку на отримання дозволу для членів сім’ї громадянина ЄЕЗ, перш ніж вони зможуть приїхати до Великої Британії. Даний дозвіл є аналогічним до візи.

Робота у Великій Британії

Якщо ви є громадянином ЄЕЗ або Швейцарії, вам не потрібно отримувати дозвіл на роботу тут.

Свідоцтва про реєстрацію, карти резидента і штампи про проживання членів сім’ї

Свідоцтво про реєстрацію – це документ, виданий громадянину ЄЕЗ, який підтверджує право його власника на проживання згідно з європейським законодавством. Вам не потрібно свідоцтво про реєстрацію, щоб мати можливість в’їжджати, жити чи працювати у Великій Британії.

Карти резидента видаються членам сім’ї громадян ЄЕЗ, які самі не є громадянами ЄЕЗ. Зазвичай карта дійсна протягом 5 років.

Постійне проживання

Якщо ви проживаєте в Великій Британії безперервно протягом 5 років, ви можете подати заяву на підтвердження постійного проживання.